Visi žino, kokie netikėti būna svečiai. Dažnai atsitinka, kad jums reikia paruošti skanėstą tik per kelias minutes. Ir šiuo atveju šis pyragas ateina į pagalbą. Šiandien pasidalinsime su jumis paprasčiausio ir skaniausio pyrago receptu!
RAZINŲ PYRAGAS
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinė kefyro
- 1 šaukštas cukraus
- 100 g razinų
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 10 g kepimo miltelių
- vanilinas
Gaminimas:
Kefyro tešla ruošiama labai paprastai, jos nereikia iškočioti ar dėti į šaldytuvą. Taigi, naudokite trintuvą arba maišytuvą, kad sumaišytumėte kiaušinius, cukrų ir kefyrą.
Dabar lėtai supilkite miltus, maišant masę. Įmaišę kepimo miltelius, vaniliną, razinas. Viską gerai išmaišyti. Štai tešla paruošta.
Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo indą. Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje apie 30–35 minutes.
Pyragas švelnus, sodrus ir labai skanus. Tai lengviausias mano žinomas kefyro pyragas. Jokių nešvarių indų kalnų, jokio papildomo šurmulio, viskas yra greita ir lengva.
Pyragas su riešutais, razinomis ir kakava: nuostabaus skonio kepinys!
Ar norite išsikepti skanų naminį pyragą? Ar šiaip norisi deserto prie kavos ar arbatos? Šis receptas bus kaip tik! Jūsų dėmesiui pyragas su riešutais, razinomis ir kakava.
Sudėtis
Tešlai:
1 kg miltų
600 ml šilto pieno
250 g cukraus
pakelis sviesto
2 pakeliai sausų mielių
6 kiaušinio tryniai
200 g razinų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
apelsino ir citrinos žievelės
0,5 šaukštelio druskos
Riešutų įdarui:
6 kiaušinio baltymai
600 g smulkintų riešutų
4 šaukštai kakavos
200 g cukraus pudros
Gaminimas:
Paruoškite tešlą. Mieles praskieskite šiltu pienu, įdėkite 2 šaukštus cukraus. Leiskite tešlai pailsėti apie 20 minučių. Kai tešla pakils, suberkite likusį cukrų, vanilės ekstraktą, ištirpintą sviestą ir druską.
Palaipsniui suberkite išsijotus miltus, sudėkite razinas ir maišykite, kol gausite vientisą, elastingą masę (apie 5 minutes). Tešlą sudėkite į didelę formą ir palikite šaldytuve per naktį arba 24 valandoms. Išimkite tešlą iš šaldytuvo 30-50 minučių prieš kepimą.
Paruoškite įdarą. Išplakite kiaušinio baltymus. Sudėkite riešutus, kakavą ir cukraus pudrą. Toliau padalinkite tešlą į keturias lygias dalis. Kepimo formą gerai sutepkite aliejumi. Iškočiokite du stačiakampio formos gabalėlius ir sutepkite juos puse įdaro mišinio. Susukite kiekvieną tešlos gabalą į ritinį, tada abu juos supinkite vieną su kitu.
Sujunkite pyrago galus ir sutepkite tirpintu sviestu. Tą patį padarykite su likusiais tešlos gabalėliais ir dosniai sutepkite juos įdaru. Pyragus patepkite trynių mišiniu su 2 šaukštais pieno. Palikite abu pyragus valandai pailsėti, kol masė padvigubės. Po to juos vėl sutepkite kiaušinių tryniais, pabarstykite cukrumi ir pašaukite kepti į orkaitę 40–45 minutes 170 laipsnių temperatūroje.
Pyragas su riešutais, razinomis ir kakava paruoštas. Skanaus!