Kiekviena namų šeimininkė siekia patiekti sočius pusryčius savo šeimai, kad visi turėtų pakankamai energijos darbui ir mokslams. Deja, bet ryte nėra daug laiko jiems paruošti, o ir išlaidauti per daug nesinori. Vienas iš paprastesnių variantų, kurį norime jums pasiūlyti, yra gardūs pyragaičiai, kurie gaminami iš bagetės (ilgo plono batono kepalėlio). Šis greitas pusryčių receptas bus tikras išsigelbėjimas kiekvieną rytą!
Ingredientai:
- pievagrybiai – 200 g;
- kietasis sūris – 100 g;
- svogūnas;
- pora česnako skiltelių;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- grietinė – 3 valgomieji šaukštai;
- druska, pipirai – pagal skonį;
- žalumynai – pagal skonį (neprivaloma).
Gaminimas:
1. Bagetę supjaustykite maždaug 5 centimetrų pločio gabalėliais (stulpeliais). Pašalinkite beveik visą minkštimą, kad liktų „dugnas” – tai svarbu, nes jis neleis įdarui išbėgti. Sudėkite juos į dubenį, kurį galėsite kepti orkaitėje.
2. Įdaras: smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, pievagrybius. Savo ruožtu pakepinkite alyvuogių aliejuje.
Pačioje pabaigoje įpilkite grietinės ir palikite pasitroškinti dar 5 minutes.
3. Užpildykite įdaru bagetėse esančią tuštumą, sutarkuokite sūrį.
4. Pašaukite pyragėlius į orkaitę, įkaitintą iki 180–200 laipsnių. Pyragėliai iškepti, kai išsilydo sūris. Ant viršaus pabarstykite žolelių.
Viskas paruošta, kvieskite namiškius pusryčiams! Skanaus!
Patarimas: įdarą galite pasiruošti vakare, o ryte galite pripildyti juo bagetę. Tai žymiai sutaupys laiko. Be to, įdarą galite papildyti kokiais tik norite produktais!
Argi tai ne puikus pusryčių receptas? Pasidalinkite juo su draugais!