Kiekvienas smaližius mėgsta spurgas ir bandeles. Šiandien siūlome išbandyti ypač lengvą ir greitą spurgų receptą, kuris pavyks net pradedančiajam kepėjui.
Ingredientai:
- 300 g miltų
- 10 g sausų mielių
- 10 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 200 ml vandens
- 6 g druskos
- 8 g kepimo sodos
- augalinis aliejus kepimui.
Gaminimas:
Į dubenį sudėkite miltus, sausas mieles, cukrų, įmuškite kiaušinį ir įpilkite dalį vandens. Išmaišykite.
Įberkite druskos, sudėkite sodą ir supilkite likusį vandenį. Maišykite tol, kol gausite vientisą tešlą, uždenkite medvilniniu audiniu ir palikite 10–15 minučių pastovėti.
Tuomet tešlą padėkite ant miltais apibarstyto stalviršio.
Iškočiokite tešlą (nelabai plonai). Tuomet išpjaukite skritulius. Naudodami mažesnį peilį, išpjaukite mažesnį apskritimą viduryje.
Padarytas spurgas sudėkite šalia, uždenkite medvilnine medžiagėle ir leiskite šiek tiek pastovėti. Kepkite karštame aliejuje, kol pagels. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, jie sugers aliejų. Skanaus!