Abejingų nepalieka sūdyti, marinuoti, rauginti agurkai. Bet juos tenka ruošti gana ilgai. Gaminti net lengvai sūdytus agurkus yra gana problematiška: juos reikia užpilti verdančiu vandeniu, palaukti, kol atvės, taip pat susirasti vietą talpai su agurkais… Yra dar vienas variantas, įdomesnis. Agurkai rauginti įprastame plastikiniame maišelyje!
Dėl šios paslapties agurkai yra tiesiog fantastiški: aromatingi, traškūs ir burnoje tirpstantys! Ir jokio nereikalingo skysčio, verdančio vandens, puodų, indų. Šis receptas patiks žalio maisto gamintojams, nes jame nenumatytas terminis apdorojimas. Šis metodas išlaiko agurkų spalvą, jie išlieka tokie pat žali kaip švieži.
Traškūs, kieti, sultingi agurkai kartu su šviežiomis bulvėmis ir sviestu – tiesiog gastronominė ekstazė! Jau gaminimo metu pajusite dievišką aromatą. Mes labai patariame jums šį patiekalą gaminti jau šiandien. Na, pradėkime?
Greitai rauginti agurkai
Jums reikės:
- 1 kg agurkų
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 1 krūva krapų
- 2 skiltelės česnako
- 3 žirneliai juodųjų pipirų
- 3 kardamono sėklos
- 2 gvazdikėlių žiedynai
- 1 šaukštelis cukraus
Gaminimas:
Šiam rauginimo būdui pasirinkite mažus iki 10 cm ilgio agurkus. Kuo jie mažesni, tuo greičiau yra paruošiami. Gerai nuplaukite, nupjaukite galiukus ir supjaustykite išilgai į keturias dalis.
Nuplaukite žalumynus. Galite smulkiai supjaustyti krapus arba šiek tiek suplėšyti į gabalus. Susmulkinkite česnaką. Jei norite gali pasinaudoti spaustuku.
Įdėkite agurkus į storą plastikinį maišelį, įpilkite druskos ir cukraus, česnako, kardamono, gvazdikėlių, krapų.
Maišą suriškite mazgu, palikite orą viduje. Įdėkite į kitą maišelį, kad sūdymo metu susidaręs skystis neištekėtų. Maišelio turinį gerai minutę purtykite, kad visos sudedamosios dalys tolygiai išmaišytų. Dabar rauginti agurkai turi būti padėti į šaldytuvą. Po 3 valandų jie jau gali būti patiekiami. Gero apetito!
Jei rauginti agurkai maišelyje su česnakais pastovės ilgiau, jie įgis sodresnį skonį. Ar planuojate mėgautis šviežiais ir pikantiškais užkandžiais ryte? Tada agurkus paruoškite vakare, ryte jie taps tobulo skonio. Tokie agurkai yra naudingesni nei sūdyti ir marinuoti, nes turi mažiau druskos ir turi daugiau išsaugotų naudingų savybių.