Aš jį ruošiau tris dienas iš eilės!
Skanus tiek karštas, tiek ir šaltas!
Ingredientai:
- Varškė – 200 g
- Kefyras – 200 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 50 g
- Druska – 1/2 šaukštelio
- Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelio
- Soda – 3/4 šaukštelio
- Miltai – 150 g
Paruošimas:
- Sumaišykite kiaušinius, kefyrą, varškę, cukrų, druską ir vanilės ekstraktą.
- Suberkite persijotus miltus ir sodą.
- Turėtų gautis blynų tirštumo tešla.
- Įpilkite tešlą į įkaitintą keptuvę su sviestu.
- Uždenkite dangčiu ir kepkite 5-6 minutes šiek tiek žemesnėje nei vidutinės kaitros temperatūroje iki auksinės spalvos, neatidarydami dangčio.
- Tada švelniai apverskite į kitą pusę, naudodami lėkštę.
- Kepkite dar 5-6 minutes ant kitos pusės, kol paruduos. Patikrinkite dantų krapštuku, ar iškepė.
Gero apetito!