Man patinka šis pyragas – geriausias skanėstas pasaulyje – su varške ir bet kokiomis uogomis, kurias galite rasti savo sode.
Jis yra toks fantastiškai švelnus ir skanus, kad vieno gabalėlio jums tikrai nepakaks!
Šį receptą įkvėpė ponia Olga Kmetkova, kuri savo receptu pasidalino ir savo „Facebook“ paskyroje.
Jums reikės:
Kepimo formos, kurios matmenys 36 × 26 cm
Be to:
- 1 puodelio cukraus (250 ml)
- 2 puodelių pusiau rupių miltų (250 ml)
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 3 kiaušinių
- 200 ml pieno (1 puodelio)
- 200 ml aliejaus (1 puodelio)
Varškės įdarui:
- 1 pakelio varškės
- 1 mažesnio kiaušinio
- cukraus pudros
Gaminimo eiga
Sumaišykite tešlą (iš pradžių išplakite kiaušinius su cukrumi, paskui palaipsniui sudėkite skystus ingredientus ir galiausiai visus likusius).
Supilkite gautą tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant tešlos sudėkite bet kokius vaisius ar uogas. Rūgštesnės uogos taip pat puikiai tinka – aš pasirinkau mėlynes.
Šis pyragas taip pat skanus su braškėmis, serbentais ar avietėmis.
Įdarui varškę tiesiog sumaišykite su kiaušiniu ir pagal skonį įdėkite cukraus.
Aš mėgstu į varškę įdėti 1-2 šaukštus grietinės, bet, žinoma, tai priklauso nuo jūsų skonio.
Tarp vaisių šaukštu sudėkite varškės įdarą.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje.
Kepimo laikas yra apie 30-35 minutes. Aš rekomenduoju patikrinti pyragą, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai.
Gero apetito!