Home Receptai Konservuoti patiekalai Greitai paruošiama obuolienė: nebenorėsite grįžti prie anksčiau bandytų receptų!

Greitai paruošiama obuolienė: nebenorėsite grįžti prie anksčiau bandytų receptų!

0
Greitai paruošiama obuolienė: nebenorėsite grįžti prie anksčiau bandytų receptų!

Paruošti šią obuolienę bus tikrai labai paprasta.

Šį receptą išbandžiau prieš metus, ir dabar obuolienę ruošiu tik tokiu būdu.

Nereikia ilgai stovėti prie viryklės, o obuolienės skonis yra tiesiog fantastiškas!

Jums reikės:

  • 2 kg obuolių
  • 0,5 kg granuliuoto cukraus
  • 3 š. 8% acto
  • 0,5 arb. š. malto cinamono
  • 2 arb. š. obuolių pyrago prieskonių
  • 4 valg. š. romo

Kaip gaminti?

Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių.

Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais.

Pašalinkite sėklas.

Sudėkite į gilią kepimo skardą.

Supilkite actą.

Išmaišykite.

Pašaukite į iki 200-250 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.

Kepdami nemaišykite!

Išimkite iš orkaitės ir tolygiai pabarstykite 0,25 kg cukraus.

Vėl pašaukite į orkaitę  ir kepkite 15 minučių.

Įberkite 0,25 kg cukraus.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 15-20 minučių.

Paruoštą masę supilkite į maždaug 3 l talpos puodą.

Įberkite1/2 arbatinio šaukštelio cinamono.

Įberkite obuolių pyrago prieskonių ir įpilkite 4 šaukštus romo.

Sutrinkite trintuvu ir išmaišykite.

Supilstykite į sterilizuotus stiklainius.

Į stiklainius įpilkite po arbatinį šaukštelį romo.

Uždarykite stiklainius kaip įprasta.

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].