Itin paprastas ir greitas pyrago receptas!
Sudėtis:
55 g miltų
55 g cukraus
žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 kiaušiniai
5 šaukštai uogienės
cukraus pudra
Gaminimas:
Sumaišykite pirmuosius keturis ingredientus, tada įmuškite du kiaušinius ir viską gerai išplakite iki vientisos masės.
Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi ir sutepkite aliejumi ar sviestu. Ant skardos tolygiai paskirstykite tešlą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
Kepkite apie 6 min., kol pyrago viršus įgaus auksinės spalvos atspalvį.
Kol kepa pyragas, ant ugnies uždėkite metalinį puodelį. Jame pakaitinkite uogienę. Uogienė gali būti bet kokių uogų.
Nuimkite uogienę nuo ugnies ir ištraukite pyragą iš orkaitės. Nuimkite popierių ir sutepkite vieną pyrago pusę šilta uogiene. Suvyniokite jį į ritinį ir pabarstykite dideliu kiekiu cukraus pudros.
Leiskite atvėsti ir mėgaukitės prie arbatos ar kavos!
Skanaus!