Manų kruopų sausainiai paruošiami labai lengvai ir greitai iškepa, todėl puikiai tinka, kai kyla noras pasigaminti ką nors saldaus prie arbatos. Išbandykite!
Sudėtis
- 600 g manų kruopų
- 200 ml pieno
- 140 g cukraus
- 120 ml aliejaus
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
Gaminimas
Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite jį su cukrumi bei aliejumi. Supilkite pieną ir išplakite šluotele iki vientisos masės. Tada suberkite pusę manų kruopų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišykite su šaukštu ir sudėkite likusias manų kruopas. Užmaišykite tešlą.
Kad manų kruopos sugertų drėgmę, uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 1 val. Tada atplėškite po gabaliuką tešlos ir susukite į rutuliukus. Juos pavoliokite manų kruopose arba cukruje ir išplokite, kad būtų norimos sausainių formos.
Suformuotus sausainius išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite sausainius 30 min., kol gražiai paruduos.
Manų kruopų sausainiai būna skaniausi, kai patiekti jau atvėsę.