Nuostabus braškių pyragas! Nereikės ilgai vargti ar dėti daug pastangų. Kepinys minkštas ir gardus. Patiks visiems braškių mėgėjams!
Sudėtis
- 250 g miltų
- 200 g cukraus
- 150 g jogurto
- 60 g aliejaus
- 350 g braškių
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 tarkuota citrinos žievelė
Gaminimas
Įmuškite kiaušinius į dubenį, sudėkite cukrų ir išplakite plaktuvu. Supilkite aliejų, jogurtą ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir išsijokite į dubenį su kitais ingredientais.
Sutarkuokite citrinos žievelę ir įmaišykite į masę. Braškes nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais bei sudėkite į tešlą.
Kepimo skardą sutepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą, išlyginkite ir ant viršaus sudėkite pusę braškių.
Kepkite 180° C orkaitėje apie 1 valandą. Tada leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Mėlynių pyragas: greitai paruošiamas ir gardus desertas!
Ar mėgstate uogas? Mielai dedate juos į kepinius? Tada šis mėlynių pyragas bus kaip tik jums! Negaiškite laiko ir išmėginkite.
Sudėtis
- 5 kiaušiniai
- 150 g miltų
- 5 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- citrinos žievelė
Įdarui
- 500 g mėlynių (šviežių arba šaldytų)
- 50 g krakmolo
- 2 šaukštai cukraus
- 200 ml vandens
Papuošimui
plakta grietinėlė ir cukrus pagal skonį
Gaminimas
Įmuškite kiaušinius ir išplakite su cukrumi iki putų. Miltus išsijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite juos su citrinos žievele į putų mišinį.
Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginkite ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15-20 minučių.
Pasaldinkite mėlynes ir kaitinkite jas ant ugnies. Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir įmaišykite į mėlynių mišinį. Virkite ant ugnies, nuolat maišydami, kol mišinys sutirštės.
Ant atvėsusios tešlos dėkite mėlynių masę, išlyginkite ir leiskite sukietėti.
Galiausiai išplakite grietinėlę ir užtepkite ant deserto.
Skanaus!
Pyragas su braškėmis ir kefyru. Gaivus, vasariškas desertas
Praėjusią vasarą gavau tikrai aukso vertės pyrago receptą, kuriuo mano draugė pasidalijo su manimi. Kaip dabar atsimenu, einu į savo tėvų namus ir girdžiu mamos draugės tetos Lilės balsą: „ Sūnus paėmė gabalėlį šio pyrago į darbą ir jį užpuolė darbuotojai tema„ paprašyti mamos recepto “. Pyragas su braškėmis nepalieka abejingų.
O mano mama girdi entuziastingus šauktinius ir atsiliepia: „ Užsirašyk: 1 puodelis kefyro, 50 gramų sviesto, miltai … “ Na, aš dabar mielai gaminu tokį pyragą. Paprasta sudėtis ir lengvas paruošimas!
Pyragas su braškėmis
Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti braškių pyragą su kefyru!
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 170 g cukraus
- 1 stiklinė kefyro
- 50 g sviesto
- 1,5 stiklinės miltai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 300 g braškių
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Leiskite jam atvėsti.
Patogioje talpykloje kiaušinius nedideliu greičiu išplakite su žiupsneliu druskos, kad padidintumėte tūrį. Į indą supilkite cukrų ir toliau plakite 5 minutes, kol susidarys sodri, lengva masė.
Į indą supilkite kefyrą ir sviestą, šiek tiek daugiau sumaišykite su šluotele ar maišytuvu mažu greičiu. Išsijokite miltus, įpilkite kepimo miltelių.
Norėdami paruošti tolygią ir vienodą tešlą, naudokite maišytuvą. Pagal konsistenciją ji turėtų priminti grietinę.
Kepimo indą sutepkite sviestu. Formos apačioje paskleiskite nuplautas ir be kotelių braškes.
Ant braškių viršaus užpilkite tešlą, kad ji tolygiai padengtų uogas. Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 60 minučių. Patikrinkite torto iškepimą dantų krapštuku ar medine lazdele.
Pyragą visiškai atvėsinkite ir tik po to išimkite iš formos ir patiekite prie stalo. Štai viskas, pyragas su braškėmis yra paruoštas. Gero apetito!