Koks geras graikų virtuvės patiekalų gaminimo paprastumas. Vienas iš tradicinių graikų patiekalų yra graikiškos pupelės, keptos orkaitėje. Dėl pupelių dydžio jos dar vadinamos „elefandes“. Šiandien mes jums pasakysime, kaip galite skaniai kepti pupeles su daržovėmis orkaitėje.
KEPTOS PUPELĖS
Graikiškos pupelės tiks, kaip pagrindinis patiekalas arba kaip užkandis. Neįmanoma atsispirti kvapniam pupelių padažui, tačiau viskas, ko jums reikia, yra porcija. Patiekalas šiek tiek primena daržovių troškinį, o troškinio sunku nemylėti.
Jums reikės:
- 500 g pupelių
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 2 morkos
- 1 saliero šaknis
- 1 paprika
- 2 pomidorai
- 1 lauro lapas
- 2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Per naktį mirkykite pupeles vandenyje.
Įpilkite vandens ir pupeles sudėkite į kepimo indą.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir išspauskite česnaką.
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, supjaustykite salierą ir papriką.
Iš anksto pašildytoje keptuvėje kepkite daržoves 7 min.
Pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir 2 minutėms padėkite į verdantį vandenį. Tada nulupkite pomidorą ir supilkite jį kartu su pomidorų pasta į troškintas daržoves. Viską gerai išmaišykite.
Į daržoves įpilkite 200 ml vandens ir maišykite po dangčiu dar 15 minučių ant silpnos ugnies. Nepamirškite paskaninti ir pasūdyti daržovių.
Pupeles užpilkite pomidorų padažu, viską uždenkite folija. Kepkite pupeles su daržovėmis orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 40–45 minutes.
Nuimkite foliją ir padėkite pupeles kepti dar pusvalandį.
Patikrinkite, ar pupelės yra paruoštos, jei skystis išgaravo, o pupelės yra drėgnos, įpilkite kitą stiklinę vandens ir kepkite pupeles, kol suminkštės.
Graikiškos pupelės su daržovėmis, puikiai derinamos su šviežiomis salotomis ir mėsos patiekalais, tačiau neskubėkite ruošti ko nors kito. Pupelės labai mielas patiekalas ir yra gana tinkamas kaip priešpiečiai ar vakarienė. Šis patiekalas yra skanus bet kokia forma: tiek šaltas, tiek karštas.