Norite saldaus užkandžio prie arbatos ar kavos? Pamėginkite šį receptą!
Sudėtis
Tešla:
4 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
4 šaukštai cukraus
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdaras:
4 obuoliai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g graikinių riešutų (galima keisti bet kokiais)
Gaminimas:
Obuolius sutarkuokite stambia tarka, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, susmulkintus riešutus.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginkite.
Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Plakite trynius 1-2 minutes, suberkite cukrų ir plakite dar 1–2 minutes.
Palaipsniui įmaišykite miltus su kepimo milteliais, tada švelniai įmaišykite baltymus.
Tešlą išklokite ant kepimo skardoje išklotos masės. Išlyginkite.
Kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Tada atsargiai apverskite kepimo skardą su paruoštu pyragu ant švaraus rankšluosčio. Greitai nuimkite kepimo popierių ir rankšluosčiu susukite į ritinį. Galima ir be rankšluosčio, jei nedega pirštai.
Skanaus!