Tai – tiesiog žaibiškai greitai paruošiamas pyragas su karamelės poskoniu.

REKLAMA

Tereikia kelių ingredientų, ir netrukus paruošite skanų desertą prie kavos ar arbatos.

Šį desertą  tikrai norėsite ruošti kiekvieną dieną.

Jums reikės:

  • 1 obuolio
  • pusės citrinos sulčių
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. sviesto
  • trupučio cinamono
  • 1 valg. š. abrikosų uogienės

Tešlai:

REKLAMA

  • 3 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 120 ml aliejaus
  • 150 ml pieno
  • 250 g miltų
  • 16 g kepimo miltelių
  • Cukraus pudros

Kaip gaminti?

Nulupkite obuolį ir pašalinkite šerdį.

REKLAMA

Supjaustykite plonais pusmėnuliais.

Į keptuvę suberkite cukrų ir įdėkite šaukštą sviesto.

REKLAMA

Kai cukrus ir sviestas ištirps, sudėkite obuolių skilteles, uogienę ir pakepinkite.

REKLAMA

Nukelkite nuo ugnies.

Paruoškite tešlą:

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų.

Supilkite pieną ir aliejų.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Galiausiai suberkite birius ingredientus –  įberkite žiupsnelį druskos ir persijotus miltus su kepimo milteliais.

Išmaišykite vientisą lygią tešlą.

REKLAMA

Formą aukštesniais kraštais išklokite kepimo popieriumi, arba patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

Supilkite tešlą.

REKLAMA

Ant viršaus uždėkite kepintus obuolius.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

REKLAMA

Iškeptą pyragą pabarstykite cukrumi.

REKLAMA

Skanaus!

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].