Geriausias armėnų mėsos marinato receptas! Vienas gana senas armėnas pasidalino šiuo receptu, kuris tikrai patiks ir visiems jį išbandžiusiems lietuviams. Apskritai, šis marinavimo būdas yra įdomus keliais aspektais: juo mėsa gana greitai susimarinuoja (tik 40 minučių), marinate tris dienas be laikymo šaldytuvo mėsai viskas būna gerai (svarbiausia nelaikyti ant saulės), ir labai greitai kepa – pusantro ar du kartus greičiau nei įprastai.
Šiam marinatui nereikia nei acto, nei majonezo, nei vyno. Tik įprasto nerafinuoto saulėgrąžų aliejus.
Toliau – prieskoniai. Na, apskritai, kiekvienas prieskonius deda pagal savo skonį, bet yra kai kas svarbaus šiame marinate: pipirus geriausia naudoti tik juodus, o geresniam kvapui – kvapniuosius. Kalendra šiam marinatui taip pat tinka.
Į gilų dubenį įpilkite 200 mililitrų aliejaus, pabarstykite prieskonių. Sudėkite sausą kalendrą (šiek tiek). Įberkite ir druskos.
Kitas svarbus dalykas – reikės daug svogūnų. Bent jau pusės kilogramo. Svogūną supjaustykite išilgai į ketvirčius (jei dideli, galima į 6 dalis). Vieną ar pusę svogūno supjaustykite labai smulkiai ir sumaišykite su nedideliu kiekiu druskos. Viską supilkite į marinatą, gerai išmaišykite.
Tokiame marinate net sausa jautiena taps idealaus skonio. tačiau geriausia jame marinuoti kiaulienos sprandinę. Mėsą supjaustykite gana stambiai, taip ji taps sultingesnė. Sudėkite ją į marinatą ir gerai išmaišykite ranka.
Svogūnus, kurie yra marinato paviršiuje, pasukite griežinėliais į mėsą ir išspauskite. Jei artimiausiu metu planuojate nekepti, patariame įberti pipirų ir ant viršaus užpilti daugiau aliejaus, kad mėsa būtų visiškai apsemta.
Dabar paaiškinsime, kodėl tokia mėsa iškepama greičiau: aliejus, sušildamas, sušildo ir mėsoje susikaupusį aliejų, tačiau tuo pačiu metu neleidžia mėsai tapti sausai. Vienintelis trūkumas yra aliejaus lašėjimas, jei nuspręsite mėsą kepti ant grotelių. Žinoma, nepamirškite ir vartyti mėsos! Skanaus!
Tikimės, kad jums patiks šis mėsos marinato receptas. Juk jau pavasaris čia pat, tad norėsis atidaryti grilių ir kepsninių sezoną! Pasikvieskite draugus į svečius ir nustebinkite tobulu mėsos skoniu!