Šis bulvių garnyras tikrai taps jūsų mėgstamiausiu. Jis labai tiks prie bet kokio mėsos patiekalo, tad būtinai išbandykite jį kuo greičiau!
Ingredientai:
- 700 g bulvių (rinkitės mažesnes);
- 1 valgomasis šaukštas druska;
- 1 svogūnas;
- svogūno laiškai;
- 3 valgomieji šaukštai sviesto;
- truputis aliejaus;
- 1 skiltelė česnako;
- druskos, raudonėlio ar kitų prieskonių pagal skonį;
- kalendra;
- čili pipirai (nebūtina).
Gaminimas:
Įdėkite bulves į šaltą vandenį ir įberkite druskos. Kai vanduo užvirs, tada sumažinkite temperatūrą ir uždenkite dangčiu. Virkite apie 15 minučių.
Jei bulvės yra skirtingo dydžio, didesnėms leiskite virti maždaug 3–5 minutes ilgiau. Tada patikrinkite, ar jos minkštos ir išjunkite.
Išvirusias bulves nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su išspaustu česnaku. Jei mėgstate aštrius patiekalus, galite įdėti vieną smulkiai supjaustytą čili pipirą.
Taip pat įberkite druskos ir kitų prieskonių pagal skonį ir įdėkite smulkintos kalendros. Ant keptuvės užpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir leiskite jam sušilti.
Tada sudėkite bulves ir kepkite. Retkarčiais pamaišykite. Vėliau nustumkite bulves į keptuvės kraštą, įpilkite dar šiek tiek aliejaus, įdėkite dar šaukštą sviesto ir viduryje apkepkite svogūną su česnaku ir pipirais. Viską sumaišykite ir kepkite dar 5-7 minutes. Galiausiai sudėkite susmulkintus svogūno laiškus ir pakepkite dar kelias minutes.
Skanaus!