Jei vis dar svarstote, ką daryti su gausiu slyvų derliumi, nepatingėkite išsivirti skanios uogienės. Ją lengva paruošti, o jos skonis – pasakiškas!
Sudėtis
- 3 kg slyvų
- 1 kg cukraus
- 2 šaukšteliai romo
Paruošimas
Slyvas gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sudėkite į gilesnę lėkštę. Pabarstykite cukrumi, atsargiai išmaišykite, dėkite į iki 200-220° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 2 valandas. Kartkartėmis švelniai pamaišykite.
Kai slyvų masės konsistencija bus pakankamai tiršta, pridėkite romo, išmaišykite ir vis dar karštą masę sukrėskite į sterilizuotus stiklainius. Tuoj pat uždarykite stiklainius ir sudėkite į šiltą orkaitę. Leiskite palaipsniui atvėsti iki kitos dienos.
Jei norite mažiau saldžios uogienės, sumažinkite cukraus kiekį, o jei norite, kad uogienė būtų ne tokia tiršta, sutrumpinkite kepimo laiką.