Šeštadienis, 2 lapkričio, 2024

Naujausi

Geriausia šefo gudrybė, kaip paruošti ryžių garnyrą!

Tai – revoliucinis būdas paruošti tobulus ryžius, kuriuo pasidalijo patyrę virtuvės šefai.

Taip paruošti ryžiai yra labai skanūs, o juos paruošti yra tikrai labai paprasta.

Kai paragausite šio garnyro, tikrai nebenorėsite ruošti ryžių kitais būdais.

Ryžiai pagal šefų receptą

Jums tikrai patiks šis receptas.

Ryžius suberkite į smulkų sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

Neišpilkite šio vandens!

Yra keletas nuostabių ryžių vandens naudojimo būdų.

Kai kurie mikroelementai, tokie kaip fosforas, kalcis ir kt., liks ryžių vandenyje…

Gėlių laistymas šiuo vandeniu gali turėti tiesiog stebuklingą poveikį.

Naudojant ilgą laiką, ryžių vanduo taip pat gali reguliuoti dirvožemio rūgštingumą ir šarmingumą.

Daržovėms ir vaisiams plauti galima naudoti ir ryžių vandenį.

Juo taip pat galima plauti mėsą ar jūros gėrybes, turinčias stiprų žuvies kvapą.

Tiesiog į ryžių vandenį įberkite šiek tiek druskos ir pašalinsite žuvies kvapą, o maistas taps skanesnis.

Jis taip pat gali pašalinti rūdis, balinti drabužius ir pan.

Skaniausi ryžiai pagal šefo receptą

Jums reikės:

  • 30 g šviežio sviesto
  • 2 g maltų juodųjų pipirų
  • 200 g lukštentų ryžių
  • 8 g druskos
  • 1200 ml paukštienos sultinio

Kaip gaminti?

Nuplautiems ryžiams leiskite kurį laiką nuvarvėti.

Puode įkaitinkite sviestą, suberkite ryžius ir lėtai troškinkite.

Troškinkite tol, kol išgaruos drėgmė.

Supilkite sultinį, suberkite druską ir pipirus.

Virkite 18-20 minučių.

Vanduo turėtų įsigerti, jei ne, išpilkite perteklių.

Ryžius patiekite kaip garnyrą – jie bus birūs ir labai skanūs.

Ryžiai pagal Azijos šefų receptą

Jums reikės:

  • ryžių
  • vandens
  • druskos
  • baltojo ryžių acto (2-3 lašų 1 kg ryžių)
  • aliejaus

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite ryžius ir užpilkite vandeniu.

Ryžius nuplaukite rankomis.

Ryžių nebūtina plauti po tekančiu vandeniu.

Ryžius sumaišykite rankomis ir nuplaukite kriauklėje, kad pašalintumėte matomus nešvarumus.

Pakanka švelniai nuplauti 1-2 kartus.

Senų ryžių geriausia neplauti daugiau nei tris kartus.

Nupilkite vandenį.

Antro plovimo metu rankomis švelniai patrinkite ryžius.

Išpilkite vandenį ir suberkite ryžius į gilią keptuvę.

Įberkite druskos ir išmaišykite.

Įpilkite acto ir gerai išmaišykite.

Galiausiai supilkite aliejų ir vėl išmaišykite.

Į dubenį su ryžiais įpilkite pakankamą kiekį vandens.

Virkite maždaug pusvalandį.

Prieš valgydami ryžius pavirkite 5-10 min., kad suminkštėtų.

Skanaus!

Video pamokėlė:

 

Įdomūs video