Tai – revoliucinis būdas paruošti tobulus ryžius, kuriuo pasidalijo patyrę virtuvės šefai.

REKLAMA

Taip paruošti ryžiai yra labai skanūs, o juos paruošti yra tikrai labai paprasta.

Kai paragausite šio garnyro, tikrai nebenorėsite ruošti ryžių kitais būdais.

Ryžiai pagal šefų receptą

REKLAMA

Jums tikrai patiks šis receptas.

Ryžius suberkite į smulkų sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

Neišpilkite šio vandens!

Yra keletas nuostabių ryžių vandens naudojimo būdų.

REKLAMA

Kai kurie mikroelementai, tokie kaip fosforas, kalcis ir kt., liks ryžių vandenyje…

REKLAMA

Gėlių laistymas šiuo vandeniu gali turėti tiesiog stebuklingą poveikį.

Naudojant ilgą laiką, ryžių vanduo taip pat gali reguliuoti dirvožemio rūgštingumą ir šarmingumą.

REKLAMA

Daržovėms ir vaisiams plauti galima naudoti ir ryžių vandenį.

REKLAMA

Juo taip pat galima plauti mėsą ar jūros gėrybes, turinčias stiprų žuvies kvapą.

Tiesiog į ryžių vandenį įberkite šiek tiek druskos ir pašalinsite žuvies kvapą, o maistas taps skanesnis.

REKLAMA

Jis taip pat gali pašalinti rūdis, balinti drabužius ir pan.

REKLAMA

Skaniausi ryžiai pagal šefo receptą

Jums reikės:

REKLAMA
  • 30 g šviežio sviesto
  • 2 g maltų juodųjų pipirų
  • 200 g lukštentų ryžių
  • 8 g druskos
  • 1200 ml paukštienos sultinio

Kaip gaminti?

Nuplautiems ryžiams leiskite kurį laiką nuvarvėti.

REKLAMA

Puode įkaitinkite sviestą, suberkite ryžius ir lėtai troškinkite.

REKLAMA

Troškinkite tol, kol išgaruos drėgmė.

Supilkite sultinį, suberkite druską ir pipirus.

REKLAMA

Virkite 18-20 minučių.

Vanduo turėtų įsigerti, jei ne, išpilkite perteklių.

REKLAMA

Ryžius patiekite kaip garnyrą – jie bus birūs ir labai skanūs.

Ryžiai pagal Azijos šefų receptą

REKLAMA

Jums reikės:

  • ryžių
  • vandens
  • druskos
  • baltojo ryžių acto (2-3 lašų 1 kg ryžių)
  • aliejaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į dubenį suberkite ryžius ir užpilkite vandeniu.

Ryžius nuplaukite rankomis.

REKLAMA

Ryžių nebūtina plauti po tekančiu vandeniu.

REKLAMA

Ryžius sumaišykite rankomis ir nuplaukite kriauklėje, kad pašalintumėte matomus nešvarumus.

Pakanka švelniai nuplauti 1-2 kartus.

REKLAMA

Senų ryžių geriausia neplauti daugiau nei tris kartus.

REKLAMA

Nupilkite vandenį.

Antro plovimo metu rankomis švelniai patrinkite ryžius.

REKLAMA

Išpilkite vandenį ir suberkite ryžius į gilią keptuvę.

Įberkite druskos ir išmaišykite.

REKLAMA

Įpilkite acto ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Galiausiai supilkite aliejų ir vėl išmaišykite.

Į dubenį su ryžiais įpilkite pakankamą kiekį vandens.

REKLAMA

Virkite maždaug pusvalandį.

REKLAMA

Prieš valgydami ryžius pavirkite 5-10 min., kad suminkštėtų.

Skanaus!

REKLAMA

Video pamokėlė:

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].