Home Receptai Desertai Geresnio recepto neradau 50 metų: tobulos minkštos spurgos!

Geresnio recepto neradau 50 metų: tobulos minkštos spurgos!

0
Geresnio recepto neradau 50 metų: tobulos minkštos spurgos!

Tai – nuostabaus skonio spurgos, kurios išlieka skanios ir kitą dieną.

Daug metų spurgas gaminu tik pagal šį receptą, todėl rekomenduoju jį išsisaugoti.

Jums reikės  (48 spurgoms):

  • 1 kg pusiau rupių miltų
  • 1 kubelio šviežių mielių
  • 600 ml pieno
  • 1 indelio grietinėlės (33%, 250 ml), ji turi būti kambario temperatūros
  • 1 arb. š. druskos
  • 2 arb. š. cukraus
  • 4 kiaušinių trynių (jei kiaušiniai didesni, užtenka 3)
  • 50 ml romo
  • Cukraus pudros

Kaip gaminti?

Mieles sumaišykite su 200 ml pieno ir puse arbatinio šaukštelio cukraus.

Pabarstykite trupučiu pusiau rupių miltų ir išmaišykite.

Leiskite fermentuotis mažiausiai 10 min.

Į likusius išsijotus miltus suberkite druską ir cukrų. Išmaišykite.

Supilkite pieno ir mielių mišinį.

Palaipsniui sudėkite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę, romą ir likusį pieną. Išmaišykite.

Tešla bus gana skysta, tačiau minkant jos konsistencija pasikeis.

Išmaišykite mediniu šaukštu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti.

Palaukite maždaug 1-1,5 h.

Tešla turi šiek tiek lipti ant rankų. Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą.

Tešlos konsistencija turi būti maždaug tokia:

Tešla neturi būti per standi.

Tešlą padalinkite per pusę. Vieną dalį palikite kilti, o kitą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio sluoksniu.

Stiklinę patepkite aliejumi ir ja išpjaukite apskritimus.

Paruoštus apskritimus palikite kilti.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame kepkite spurgas iš abiejų pusių. Jei norite, kad aliejus taip greitai nesudegtų, į jį galima įdėti 4-5 maždaug 2 mm storio morkų gabalėlius.

Dėmesio: aliejus neturi būti smarkiai kaitinamas, liepsna neturi būti stipri, bet ir ne minimali.

Kepdami uždenkite keptuvę dangčiu, o antrą spurgos pusę kepkite nuėmę dangtį.

Į dubens dugną įdėkite popierinių rankšluosčių skaičių: tai sugers riebalų perteklių.

Paruoštas spurgas pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].