Sovietiniais laikais net skanių garstyčių kartais nebuvo galima nusipirkti, tad daugelis žmonių jas gamindavo patys. Jei mėgstate garstyčias, siūlome išbandyti puikų receptą!
Ingredientai:
- garstyčių milteliai – 3 šaukštai
- agurkų, pomidorų arba paprikų marinatas – pusė stiklinės
- augalinis aliejus – 1 arbatinis šaukštelis.
Gaminimas:
Rinkdamiesi skirtingus marinatus, gausite skirtingų skonio padažą, todėl eksperimentuokite ir sumaišykite garstyčių miltelius su skirtingais marinatais – taip išsirinksite, kuris skonis jums labiausiai patinka.
Garstyčių miltelius supilkite į marinatą ir užpilkite augaliniu aliejumi. Šią masę sumaišykite šakute ar nedideliu plakikliu. Plakti stipriai nereikia, padažas gerai maišosi.
Patarimas: pažiūrėkite į padažo tirštumą ir, jei jis per tirštas, įberkite šiek daugiau miltelių ir įpilkite aliejaus.
Daugelis pirmiausia padeda stiklainį su padažu į šiltą vietą, o vėliau perkelia į šaldytuvą. Palaikę garstyčias porą valandų šaldytuve, galite jas patiekti. Žinoma, jei padažas šaldytuve stovės visą dieną, jis taps aštresnis, tačiau paragauti šių naminių garstyčių galite ir po 1-2 valandų.
Padažo aštrumas priklauso ir nuo garstyčių miltelių kokybės, todėl pirkdami pažiūrėkite į jų gaminimo datą.