Keptos daržovės ir grybai – puikus garnyras prie mėsos. Jis yra puikaus skonio, kurį galima sustiprinti, pavyzdžiui, naudojant česnakus.
Bendrieji patarimai
Pirkdami pasirinkite vienodo dydžio grybus, kad jie keptų tolygiai. Česnakų smulkinimui naudokite specialų spaudą. Jei naudosite balzamiko actą, būkite atsargūs, nes jis gali užsidegti.
Jei nepatinka raudonėlis, jis gali būti pakeistas kitais džiovintais prieskoniais, pavyzdžiui, čiobreliais, rozmarinais ar bazilikais. Jei jums patinka aštrus maistas, įberkite maltų raudonųjų pipirų.
Norėdami pridėti traškią tekstūrą, naudokite kedrų riešutus arba smulkintus migdolus. Grybai puikiai tiks tiek su mėsa, tiek su žuvimi.
Jums reikės:
pusės kilogramo pievagrybių;
10 skiltelių česnakų;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų balzaminio acto;
2 šaukštų smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
1 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių;
1 šaukštelio druskos;
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;
šviežių smulkintų petražolių.
Gaminimas:
Išklokite kepimo skardą folija ir įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Dideliame dubenyje sumaišykite grybus, česnakus, alyvuogių aliejų, raudonėlį, druską ir pipirus, ir kruopščiai paskirstykite tarp grybų. Sudėkite viską vienu sluoksniu ant kepimo skardos.
Kepkite 15 minučių. Užpilkite balzamiko acto, sumaišykite su grybais ir tolygiai pabarstykite sūriu.
Kepkite dar 10 minučių arba kol grybai taps yra minkšti. Susmulkinkite šviežias petražoles. Patiekite grybus su mėsa, papuošę petražolėmis.