Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Gardžiausiai imbieriniai sausainiai. Kepkite dabar, o valgykite vėliau

Imbieriniai sausainiai yra tikras Kalėdų hitas, o šis receptas toks puikus, kad iškepti sausainiai išlieka švieži ir skanūs net po kelių savaičių. Geriausias receptas, kokį esu išbandžiusi, gaminu juos jau 10 metų.

Jums reikės:

  • 250 g sviesto
  • 150 g medaus
  • 200 g cukraus pudros
  • 100 ml vandens
  • 600 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių malto cinamono
  • 2 šaukštelių maltų gvazdikėlių
  • 3/4 šaukšto meduolių prieskonių

Gaminimas:

sausainiai

Sviestą, medų, cukrų ir vandenį kartu ištirpinkite puode ir leiskite atvėsti, paskui suberkite miltus ir prieskonius, įmuškite kiaušinius. Maišykite tešlą dubenyje, pradžioje ji bus gana skysta.

Paruošę tešlą palikite ją šaldytuve per naktį (arba mažiausiai 10 valandų), ir tešla sukietės.

Praėjus šiam laikui iškočiokite tešlą ir išpjaustykite norimos formos sausainius, kepkite 7-8 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Prieš kepdami patepkite kiaušinio tryniu. Nekepkite ilgiau! Kai sausainiai iškepa, leiskite jiems atvėsti ir laikykite maišelyje, indelyje ar stiklainyje.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---