Jei niekada negaminote kotletų su cukinija, pats metas pabandyti! Jie labai gardžiai kvepia ir yra be galo sultingi. Žinoma, į kotletus galima pridėti įvairių daržovių, tačiau su cukinijomis jie išeina patys skaniausi!
Sudėtis
- 800 g maltos mėsos
- 1,5-2 cukinijos
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštelis prieskoninių žolelių
- 2 skiltelės česnako
- 1 šaukštas grietinės
- 1 šaukštelis druskos
- 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 2-2,5 šaukšto manų kruopų
- aliejus kepimui
Gaminimas
Cukinijas sutarkuokite, išspauskite sultis ir sudėkite į faršą. Tada sudėkite žoleles, druską, pipirus, grietinę ir manų kruopas. Viską kruopščiai išmaišykite ir atidėkite 15 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį. Tada imkite truputį maltos mėsos, suformuokite kotletą, panardinkite į kiaušinį ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.