Puikus duonos receptas, pagal kurį gaminant visiškai nereikia minkyti, ir kuris bus įkandamas net pradedančiajam kepėjui.
Sudėtis:
- 650 g miltų
- 1/4 šaukštelio sausų mielių
- 1+1/4 šaukštelio druskos
- 1+1/2 puodelio vandens
Kaip pagaminti:
Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir lengvai išmaišykite. Gautą masę palikite dubenyje, uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti 12-18 val.
Praėjus šiam laikui, tešlą išimkite ir padėkite ant stalviršio, gerai apibarstykite miltais. Tešla bus minkšta ir šiek tiek lips. Keletą kartų ją sulenkite ir leiskite pastovėti 15 minučių. Pasiruoškite rankšluostį, ant jo uždėkite kepaliuką ir uždenkite kitu audiniu. Taip palaikykite tešlą dar 2 val.
Likus pusvalandžiui iki dviejų valandų laiko, įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 230 laipsnių. Į ją įdėkite indą su dangčiu. Perkelkite tešlą į įkaitusį indą (ant kepimo popieriaus arba be jo) ir kepkite uždengtą 30 minučių. Atidenkite dangtį ir kepkite dar 15–20 minučių, kad susidarytų pluta.
Ištraukite ir palikite atvėsti ant grotelių.