Šis slyvų padažas idealiai tinka prie keptos mėsos, taip pat dera su daržovėmis ar makaronais.
Šis receptas yra tiesiog neįtikėtinai paprastas, todėl paruošti padažą tikrai nebus keblu.
Jums reikės:
- 2,5 kg (su kauliukais)
- 400 g granuliuoto cukraus
- 25 g druskos (2 arbatinių šaukštelių)
- 40 g kario prieskonių (4 arbatinių šaukštelių)
- 3 g malto čili pipiro (1 arbatinio šaukštelio)
- 3 g maltų juodųjų pipirų (1 arbatinio šaukštelio)
- 1 šaukštelio džiovinto česnako (arba 4-5 šviežio česnako skiltelių)
Produktų kiekis nurodytas maždaug 1,7 l talpos stiklainiui
Kaip gaminti?
Slyvas kruopščiai nuplaukite.
Sudėkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.
Vandens nereikia pilti (arba galite įpilti du šaukštus vandens, kad slyvos nepriliptų prie dugno).
Virkite 20-30 minučių. Karts nuo karto pamaišykite.
Išjunkite viryklę ir nukelkite puodą.
Slyvas perkoškite per sietelį į dubenį.
Slyvų minkštimą supilkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.
Įberkite cukraus, druskos, kario prieskonių ir pipirų.
Galiausiai suberkite džiovintą česnaką.
Mišinį gerai išmaišykite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.
Padažą užvirinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir virkite 10 minučių.
Virdami nuimkite susidariusias putas.
Po dešimties minučių supilkite padažą į iš anksto sterilizuotus stiklainius.
Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.
Stiklainius apverskite aukštyn kojom ir palikite atvėsti.
Skanaus!