Šis slyvų padažas idealiai tinka prie keptos mėsos, taip pat dera su daržovėmis ar makaronais.

REKLAMA

Šis receptas  yra tiesiog neįtikėtinai paprastas, todėl paruošti padažą tikrai nebus keblu.

Jums reikės:

  • 2,5 kg (su kauliukais)
  • 400 g granuliuoto cukraus
  • 25 g druskos (2 arbatinių šaukštelių)
  • 40 g kario prieskonių (4 arbatinių šaukštelių)
  • 3 g malto čili pipiro (1 arbatinio šaukštelio)
  • 3 g maltų juodųjų pipirų (1 arbatinio šaukštelio)
  • 1 šaukštelio džiovinto česnako (arba 4-5 šviežio česnako skiltelių)

REKLAMA

Produktų kiekis nurodytas maždaug 1,7 l talpos stiklainiui

Kaip gaminti?

Slyvas kruopščiai nuplaukite.

REKLAMA

Sudėkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.

Vandens nereikia pilti (arba galite įpilti du šaukštus vandens, kad slyvos nepriliptų prie dugno).

REKLAMA

Virkite 20-30 minučių. Karts nuo karto pamaišykite.

REKLAMA

Išjunkite viryklę ir nukelkite puodą.

REKLAMA

Slyvas perkoškite per sietelį į dubenį.

REKLAMA

Slyvų minkštimą supilkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.

Įberkite cukraus, druskos, kario prieskonių ir pipirų.

REKLAMA

Galiausiai suberkite džiovintą česnaką.

REKLAMA

Mišinį gerai išmaišykite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.

REKLAMA

Padažą užvirinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir virkite  10 minučių.

Virdami nuimkite susidariusias putas.

REKLAMA

Po dešimties minučių supilkite padažą į iš anksto sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.

Stiklainius apverskite aukštyn kojom ir palikite atvėsti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].