Mėsos ir bulvių apkepas su bešamelio padažu – skanus ir paprastas patiekalas. Tam nereikia papildomo garnyro ar jokio padažo. Tiesą sakant, tai yra sotūs pietūs ar vakarienė. Ir atrodo, kaip paprasti kotletai su bulvėmis, bet koks originalus patiekimas.
Manome, kad tokį patiekalą galima patiekti net ant šventinio stalo. Ir svečiai bus patenkinti. Prancūziškas „Bechamel“ padažas paprastiems kotletams suteikia ypatingo žavesio ir lengvo pikantiškumo. O kasdienį patiekalą paverčia vertu restorano! Tiek jūsų artimieji, tiek svečiai bus labai sužavėti.
Jums reikė:
3 bulvės
500 gramų maltos jautienos
1 skiltelė česnako
petražolių, paprikos pagal skonį
150 gramų „Mozzarella“ sūrio
druska, pipirai
Padažui:
5 šaukštai sviesto
3 šaukštai kvietinių miltų
800 mililitrų pieno
2 šaukšteliai druskos
pusė šaukštelio muskato riešuto
Gaminimas:
Gaminkite padažą. Paimkite dvu puodus: į vieną supilkite pieną, į kitą – sviestą. Pašildykite pieną ir išlydykite sviestą. Į sviestą įpilkite miltų ir nuolat maišydami kepkite iki auksinės spalvos. Tada, nepaliaujant maišyti, į miltų mišinį įpilakite pieno. Masę užvirkite ir virkite 10 minučių. Į padažą įpilkite druskos ir muskato riešuto. Viską sumaišykite.
Susmulkinkite žalumynus. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, suberkite žoleles, druską, pipirus, česnaką ir papriką. Viską išmaišykite. Bulves nulupkite ir virkite, kol bus pusiau išvirę. Tada nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Paimkite kepimo indą ir padenkite aliejumi. Formos dugną ir kraštus apdėliokite bulvėmis. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus ir išdėliokite ant bulvių. Tada paimkite likusias bulves ir mėsos kotletukus atskirkite vienas nuo kito. Viską užpilkite paruoštu padažu. Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite ant patiekalo viršaus.
Pašaukite į orkaitę, įkaitinta iki 200 laipsnių ir kepkite 15-20 minučių. Paruoštas mėsos ir bulvių apkepas puikiai dera su šviežių daržovių salotomis ir patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.