Puikus atradimas namų šeimininkėms!
Šie 3 paprasti receptai taps tikra palaima kiekvienai namų šeimininkei.
Kepsneliams su svogūnais ir malta mėsa jums reikės:
- 380 gramų svogūnų
- 500 gramų maltos mėsos (kalakutienos ir vištienos krūtinėlės)
- 500 gramų kopūstų (arba cukinijų)
- 100 gramų Dižono garstyčių
- 15 gramų grietinės
- 70 gramų sūrio
- pipirų, čiobrelių, druskos
1 etapas
Pirmiausia supjaustykite svogūną storais žiedais (1,5 cm pločio) ir padėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kiekvieną svogūno apskritimą pasūdykite ir patepkite neaštriomis garstyčiomis, pabarstykite aromatinėmis žolelėmis (čiobreliais, raudonėliais).
2 etapas
Uždėkite faršą ant svogūnų žiedų, suformuodami didelius plokščius pyragėlius. Ant mėsos viršaus užberkite druskos ir pipirų.
3 etapas
Susmulkinkite baltagūžius kopūstus Juos reikės šiek tiek paminkyti. Ant maltos mėsos uždėkite šių kopūstų su kaupu.
Patarimas: vietoj kopūstų galite naudoti cukiniją, supjaustytą plonomis juostelėmis.
4 etapas
Kiekvieną porciją apibarstykite kietu sūriu ir uždėkite grietinės.
Patarimas: labai patogu grietinę užtepti, naudojant konditerinį maišelį. Patiekalas atrodys elegantiškas ir tvarkingas.
Viską įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C, 25 minutėms.
Baklažanų piramidei pagaminti jums reikės:
- 520 gramų baklažanų
- 480 gramų vištienos filė
- 0,5 kg pomidorų
- 80 gramų mocarelos sūrio
- 7 gramų aliejaus (alyvuogių)
- šviežių bazilikų, petražolių, džiovintų česnakų, pipirų, druskos
1 etapas
Baklažanus supjaustykite dideliais griežinėliais, kurių plotis 2,5 cm. Šias riekeles dėkite ant kepimo skardos, kurią prieš tai uždenkite kepimo popieriumi. Kiekvieną baklažaną iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska ir česnaku.
2 etapas
Ant kiekvieno baklažano riekelės berkite pipirų ir druskos, plonu sluoksniu uždėkite vištienos gabalėlių. Ant kiekvienos porcijos uždėkite po baziliko lapelį. Patiekalo viršų papuoškite pomidorų riekele. Užberkite druskos, kad pomidoras atskleistų savo aromatą.
3 etapas
Kepimo skardą su indu 30 minučių pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje. Likus maždaug 2 minutėms iki kepimo pabaigos, ant kiekvieno baklažano uždėkite šiek tiek sūrio ir dar kelioms minutėms palikite orkaitėje.
Žiedinių kopūstų kepsniams jums reikės:
- 400 gramų žiedinių kopūstų
- 300 gramų menkės filė
- 30 gramų pomidorų pastos
- 100 gramų grietinės (15%)
- džiovintų svogūnų, citrinos, pipirų (baltų), druskos, krapų
1 etapas
Žiedinį kopūstą supjaustykite riekelėmis. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2 etapas
Padažo gaminimas. Grietinę sumaišykite su prieskoniais, įberkite druskos ir pomidorų pastos.
Patarimas: vietoj grietinės galite naudoti natūralų jogurtą.
Padažą ant kiekvieno kepsnelio užtepkite teptuku.
3 etapas
Ant kopūstų uždėkite žuvies filė gabalėlius. Viršų patepkite padažu. Kepsnelius kepkite 30 minučių 180 °C temperatūroje. Iškepus kiekvieną porciją papuoškite krapais ir išspauskite citrinos sulčių.
Subtilūs ir sultingi patiekalai su aromatingomis keptomis daržovėmis patiks visiems jūsų svečiams! Skanaus!