Vyšninės galetės receptas, apie kurį sužinosite, jus tikrai priblokš! Visų pirma, ji tiesiog graži. Antra, ji neįtikėtinai skani ir aromatinga. Ir nepaisant to, ar į įdarą įdėsite vanilinio cukraus, ar ne. Patiekalas bus labai minkštas ir vidutiniškai saldus. Būtinai pabandykite pasigaminti šį skanėstą ir jūs!
Galetės tešlai pagaminti naudokite 2 rūšių miltus: migdolų ir viso grūdo miltus. Tačiau galite naudoti tik kvietinius miltus arba eksperimentuoti su mišiniais be glitimo. Kokosų aliejų galėsite pakeisti ghee sviestu.
SUDEDAMOSIOS DALYS, KURIŲ JUMS PRIREIKS:
- 50 g migdolų miltų
- 100 g kvietinių miltų
- 30 g kokosų aliejaus
- 80 g cukraus
- 5-7 šaukštų vandens
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 200-250 g vyšnių be kauliukų
- 1,5 šaukštelio kukurūzų krakmolo
- Vanilinio cukraus pagal skonį
Paruošimo būdas:
Tešlai gaminti atskirtame dubenyje sumaišykite 2 rūšių miltus, aliejų, vandenį ir kepimo miltelius. Taip pat įmaišykite 20 g cukraus, kad galetės pagrindas būtų lengvas, su lengvu saldžiu skoniu.
Tešlą minkykite rankomis. Tai užtruks porą minučių, nes ingredientai puikiai tarpusavyje dera. Tada iš tešlos suformuokite rutulį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Kol galetės tešla ilsėsis, paruoškite įdarą. Tam į puodą suberkite vyšnias be kauliukų, užpilkite jas likusiu cukrumi (60 g) ir vaniliniu cukrumi. Tada padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol vyšnios išleis sultis ir cukrus ištirps. Kartkartėmis masę reikia pamaišyti.
Kai vyšnios pradės virti, supilkite į jas kukurūzų krakmolą ir visą laiką maišydami užvirinkite mišinį. Įdaras turėtų labai sutirštėti. Nuimkite jį nuo ugnies. Įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, kad ji spėtų įkaisti, kol formuosite galetę.
Paruoštą tešlą ištraukite iš šaldytuvo ir padėkite ant kepimo popieriaus. Ant jo ir reikės iškočioti tešlą, ir iškepti galetę pripildytą įdaru. Iškočiokite tešlą gana plonu sluoksniu. Nepagaminkite visiškai lygaus apskritimo, taip bus tik gražiau.
Tada ant tešlos uždėkite įdarą, palikdami apie 1,5-2 cm iš kraštų. Užlenkite kraštus, suformuodami suapvalintą galetės formą. Pašaukite galetę 30 minučių į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Paruoštą galetę su vyšnių įdaru patiekite dar karštą. Patiekalą galite papuošti ledų rutuliuku. Mėgaukitės kartu su arbata!
Mūsų patarimas jums: kaip iškepti kitokią galetę!
Pasigaminkite iš karto dvigubas tešlos ir įdaro porcijas. Šis pyragas tikrai to vertas! Taip pat galite pasigaminti galetę su abrikosų įdaru. Kitą dieną pabandykite pagaminti dar su kokiu kitu patinkančiu įdaru.
Tai puiki idėja, kur galima sėkmingai panaudoti uogas ar vaisius, kurie nėra labai saldūs. Pavyzdžiui, vyšnios gali būti visai neskanios. Tačiau galetėje jos gali įgauti naują atspalvį.
Jei nenorite naudoti įprasto baltojo cukraus, pakeiskite jį kokosų cukrumi. Pabandykite įdarą pasigaminti su agavų arba topinambų sirupu. Jis bus toks pat sultingas ir skanus.
Jums taip pat labai patiks dirbti su tešla. Kada norėsite kažko gurmaniško, pabandykite pagaminti sūdytą galetę su grybų įdaru. Labai puiku, kad šis galetės receptas suteikia galimybių eksperimentuoti su įvairiais skoniais ir tekstūromis. Pasinaudokite šiuo puikiu receptu!
Jei nuspręsite pagaminti galetę pagal šį receptą, būtinai pasidalinkite gautu rezultatu komentaruose. Su nekantrumu lauksime jūsų komentarų!