Dažnas patiekalas ant mano stalo!
Ingredientai:
- šviežios rūgštynės – 150 g
- bulvės – 250 g
- svogūnas – 1 vnt.
- morkos – 1 vnt.
- česnakas – 2 skiltelės
- kiaušiniai – 2 vnt.
- petražolės, svogūnai ir krapai – po 15 g
- augalinis aliejus – 2 šaukštai
- cukrus – 1 šaukštelis
- pipirai – 1/4 šaukštelio
- druska pagal skonį
- vanduo – 1,25 l.
- grietinė – neprivaloma.
Paruošimas:
- Supjaustykite bulves kubeliais. Sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną bei žalumynus.
- Supjaustykite rūgštynių lapelius.
- Pakepkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje.
- Į kepamus produktus suberkite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę.
- Į vandens puodą įdėkite bulves, rūgštynes, krapų ir petražolių stiebus.
- Verdant, pagal skonį pasūdykite ir virkite, kol bulvės išvirs.
- Tada įberkite žalumynų, pipirų, cukraus, leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir dar virkite apie minutę.
- Patiekdami į kiekvieną lėkštę įdėkite grietinės šaukštelį ir pusę kiaušinio.
Gero apetito!