Puikus greito ir gaivaus pyrago su vaisiais receptas. Nepatingėkite pasigaminti, nes jis tikrai patiks visai šeimai!
Sudėtis
Pagrindui
- 1 puodelis cukraus
- 1 puodelis drungno vandens
- 1 puodelis aliejaus
- 2 puodeliai pusiau rupių miltų
- 3 kiaušiniai
- 1/3 pakelio kepimo miltelių
Įdarui
- 500 g varškės
- 150 g sviesto
- 150 g grietinės
- 1 puodelis cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- pusės citrinos žievelės
Vaisių sluoksniui
- 500 g vaisių
- 2 šaukšteliai citrinos sulčių
- 2 pakeliai želatinos
Gaminimas
Tešlai išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite aliejų ir vandenį, išmaišykite ir suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Leiskite atvėsti.
Įdarui maišytuvu išplakite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite citrinos žievelę ir išmaišykite. Į išplaktą sviestą pamažu sudėkite varškę bei grietinę. Išplakite. Supilkite ant pyrago pagrindo.
Vaisių sluoksniui pasiruoškite želatiną pagal instrukcijas ant pakelio. Sudėkite vaisius ant pyrago ir užpilkite želatina.