Daug yra kalbama apie sriubos naudą. Sveikatai naudinga į racioną įtraukti sriubą bent kelis kartus per savaitę. Ar manote, kad tai, kas sveika, ne visada skanu? Paneigiame šį mitą paprastu skanaus sotaus patiekalo receptu. Ponios ir ponai, sveiki atvykę! Jo didenybė – sriuba su kukuliais ir bulvėmis.
Sriuba su mėsos kukuliais ir bulvėmis
Šis paprastas patiekalas turėtų būti žinomas kiekvienai namų šeimininkei. Todėl nusprendėme pasidalinti universaliu sriubos su kukuliais ir bulvėmis receptu. Ši sriuba – ne tik skanus patiekalas, bet ir gražus. Viskas dėl šviežių daržovių gausos!
Ingredientai
- 400 g maltos jautienos
- 1 kiaušinis
- 0,5 a. š. manų kruopų
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 3 bulvės
- 1 pomidoras
- 1 ryšelis petražolių
- 0,5 paprikos
- 1 česnako skiltelė
- 2-3 vnt. lauro lapelių
- druska, pipirai pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia į puodą ant ugnies supilkite vandenį. Kol šyla, pradėkite ruošti maltą mėsą. Ją reikia pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Tada įmuškite vieną kiaušinį ir išmaišykite.
2. Kad kukuliai gautųsi minkšti, yra maža paslaptis. Į faršą suberkite pusę šaukšto manų kruopų ir vėl išmaišykite.
3. Tada pradėkite formuoti kukulius. Kad faršas neliptų prie rankų, delnus suvilgykite vandeniu. Suimkite šaukštu maltos mėsos ir susukite į mažus rutuliukus. Baigus tvarkyti faršą, indą su kukuliais sudėkite į šaldytuvą.
4. Dabar atėjo laikas sriubos ingredientams. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į puodą su verdančiu vandeniu. Ir vėl padėkite ant ugnies.
5. Tuo tarpu pasirūpinkite morkomis. Jos turi būti sutarkuotos stambia trintuve. Kai tai padarysite, sutarkuotas morkas sudėkite į puodą, kuriame jau verda svogūnai.
6. Nuskuskite bulves ir gerai nuplaukite. Tada supjaustykite jas taip, kaip mėgstate: juostelėmis, kubeliais ar šiaudeliais. Sudėkite bulves į puodą – šalia svogūnų ir morkų. Pasūdykite vandenį.
7. Palaukite, kol sultinys vėl užvirs ir tik tada po vieną sumeskite kukulius. Virkite ant silpnos ugnies 15–20 minučių.
8. Paskutinis žingsnis yra skonio papildymas. Norėdami tai padaryti, supjaustykite pomidorą mažais kubeliais. Tai suteiks malonaus rūgštumo jūsų nuostabiai sriubai su kukuliais ir bulvėmis.
9. Smulkiai supjaustykite petražoles. Paprikos turėtų būti supjaustytos pusžiedžiais. Šios daržovės suteiks sriubai ypatingo skonio.
10. Galiausiai suberkite išspaustą česnaką ir įmeskite porą lauro lapelių. Virkite dar 2–3 minutes.
11. Išjungę sriubą, leiskite jai pastovėti apie pusvalandį. Kiekvieną šio recepto žingsnį galite peržiūrėti čia:
Viskas – skani ir sveika sriuba su kukuliais ir bulvėmis yra paruošta!
Ji patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Patiekalas bus bet kurios vakarienės akcentas. Skanaus!