Vaikai šio pyrago laukia tarsi didžiausios šventės, o svečiai neretai prašo jo recepto. Atsargiai: galite tiesiog nuryti liežuvį!
Jums reikės:
2 kiaušinių
200 g sviesto
100 g cukraus
200 g grietinėlės
1 pakelio kepimo miltelių
500 g kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
vanilės ekstrakto
Pyrago pertepimui:
500 g slyvų džemo
500 g abrikosų džemo
500 g braškių uogienės
200 g maltų graikinių riešutų
Kaip gaminti?
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, įdėkite vanilės esencijos, įpilkite grietinėlės.
Išplakite kiaušinius, supilkite į bendrą tešlos masę. Gerai išmaišykite visus ingredientus, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti vienalytė.
Po 10–15 minučių padalykite tešlą į 4 lygias dalis. Kiekvieną šių dalių iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite pirmąjį tešlos sluoksnį. Slyvų džemą sumaišykite su maltais graikiniais riešutais, ir gautu mišiniu ištepkite tešlą.
Dėkite antrą tešlos sluoksnį, jį ištepkite abrikosų džemu. Tuomet dėkite trečiąjį tešlos sluoksnį, kurį ištepkite braškių uogiene. Galiausiai dėkite ketvirtąjį tešlos sluoksnį.
Pyrago viršų subadykite šakute, kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje. Po 30-35 minučių pyragas turėtų būti įgijęs auksinį atspalvį. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!