Tai – fantastiška tešla štrudeliui su jogurtu, kuri yra itin minkšta ir skani. Šis kepinys puikiai tiks net ir pačiai ištaigingiausiai šventei. Įdarą galite rinktis savo nuožiūra: pavyzdžiui, išbandykite su varškės ar graikinių riešutų įdaru.
Jums reikės:
Tešlai:
- 1 kg kvietinių miltų
- 200 g granuliuoto cukraus
- 200 ml aliejaus
- 100 ml natūralaus jogurto
- 2 kiaušinių baltymų
- Maždaug 450 ml drungno pieno
- 1 citrinos žievelės
- 42 g šviežių mielių
- 1,5 arb. š. druskos
Įdarui:
- 500 g aguonų (maltų)
- 200-300 g (rudojo) cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 300 ml vandens
- Nutarkuotos citrinos žievelės
Kaip gaminti?
Išbrinkinkite mieles 300 nl pieno ir įdėkite šaukštą granuliuoto cukraus.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską.
Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.
Supilkite aliejų, sudėkite kiaušinių baltymus, įdėkite jogurto ir supilkite pieną su išbrinkusiomis mielėmis.
Supilkite 150 ml pieno ir išmaišykite.
Išminkykite tešlą, kuri turi būti minkšta.
Išminkytą tešlą susukite į rutulį ir pabarstykite miltais.
Valandą laikykite šiltoje vietoje.
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą.
Aguonų įdarą galite paruošti pagal savo skonį, aš darau taip:
Iš abiejų rūšių cukraus ir vandens pagaminkite cukraus sirupą ir įdėkite tarkuotos citrinos žievelės.
Sumaišykite su maltomis aguonomis ir atvėsinkite.
Pakilusią tešlą dėkite ant miltais pabarstytos lentos ir perpjaukite į 2 dalis.
Pirmiausia rankomis išminkykite tešlą, o tada iškočiokite į maždaug 6 mm storio stačiakampį.
Ištepkite jį puse įdaro ir susukite tešlą į plokščią vyniotinį.
Pasistenkite, kad tešla nesutrūkinėtų.
Aštriu peiliu supjaustykite 5 cm pločio gabalėliais.
Dėkite ant skardos su kepimo popieriumi. Kepiniai turi būti kiek toliau vienas nuo kito. Aptepkite kiaušinio tryniu, kurį sumaišykite su keliais vandens lašeliais.
Iš karto kepkite orkaitėje, kurią įkaitinkite iki 190 °C. Kepkite maždaug 25 minutes.
Skanaus!