Pabodo sumuštiniai? Išbandykite kai ką naujo: svečiai bus tikrai nustebinti! Galite net neabejoti, kad sulauksite ne vieno prašymo pasidalinti šiuo gana neįprastu receptu.
Jums reikės:
4 kiaušinių;
4 šaukštų natūralaus jogurto;
2 šaukštų kvietinių miltų;
3 šaukštų kukurūzų miltų;
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio druskos;
3 šaukštų aliejaus;
Vidutinio dydžio cukinijos (maždaug 500 g);
200 g fermentinio sūrio;
100 g pjaustyto kumpio (arba bet kokios kitos mėsos);
Petražolių (pagal skonį).
Kaip gaminti?
Suplakite kiaušinius, suberkite miltus ir kepimo miltelius, įberkite druskos, supilkite aliejų. Viską gerai išplakite.
Nuplaukite ir nulupkite cukinijas, sutarkuokite. Įberkite šiek tiek druskos, nusunkite išsiskyrusias sultis. Suberkite cukinijas į paruoštą tešlą, viską gerai išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi, ir supilkite gautą masę. Kepkite iki 220 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (apie 15 minučių).
Dar karštą iškeptą „paplotį“ ištepkite natūraliu jogurtu, pabarstykite smulkintų petražolių. Sudėkite kumpio griežinėlius, pabarstykite tarkuoto fermentinio sūrio.
Cukinijų „paplotį“ susukite, palaukite kol atvės. Įdėkite 1-2 valandoms į šaldytuvą, o tuomet supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Skanaus!
Cukinijų blynai be miltų: skanūs ir labai sveiki, išbandykite!
Vasarą daugumai žmonių patinka lengvesni valgiai, kurie neapkrauna skrandžio, todėl cukinijų blynai yra puikus pasirinkimas. Receptas tikrai lengvas, kiekvienas sugebės jų išsikepti.
Reikės:
- 150 g fetos sūrio;
- 2 valgomųjų šaukštų grietinės;
- 2 skiltelių česnako;
- saujos graikinių riešutų;
- saujos krapų ir petražolių;
- 2 vidutinio dydžio cukinijų;
- 4 kiaušinių;
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles ir supilkite į trintuvą kartu su česnaku ir graikiniais riešutais. Viską sutrinkite. Atskirame dubenyje sumaišykite fetos sūrį (arba bet kokį kitą sūdytą sūrį) su grietine. Supilkite trintuvo mišinį ir gerai išmaišykite.
Nuplaukite cukiniją ir nupjaukite jos galus. Sutarkuokite, apibarstykite druska ir palikite pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pasūdykite juos druska. Iš cukinijų nupilkite sulčių perteklių ir sudėkite jas į kiaušinius.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Iš cukinijų masės formuokite blynus ir kepkite.
Ant blynų viršaus uždėkite žolelių ir grietinės mišinį ir susukite blynus keptuvėje. Jei norite, įdarą galite dėti ir kitokį.
Cukinijų blynai tikrai patiks visai šeimynai. Pažiūrėkite video: