Anksčiau aš niekada nemokėjau pagaminti gražių eklerų. Dažniausiai tešla sukrisdavo praėjus 5 minutėms po kepimo, arba kremas išeidavo per skystas. Ačiū kaimynei, kuri pasidalino auksiniu receptu. Dabar mano naminiai eklerai yra geresni nei pirkti geriausioje parduotuvėje!
Puri ir lengva tešla puikiai dera su kremu ant neįprasto pagrindo. Norėdama paruošti tobulą kremą, perku vanilinius ledus! Skanesnio įdaro šiam kepiniui neįsivaizduoju! Svarbiausia pasirinkti kokybiškus ledus, todėl tikrai nusipirkite šio produkto parduotuvėje pakankamai, tai labai svarbu. Aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti eklerus su ledais!
Ingredientai
- Vanduo 100 ml;
- Pienas 110 ml;
- Sviestas 235 g;
- Druska 0,25 arbatinio šaukštelio;
- Cukrus 125 g;
- Kvietiniai miltai 130 g;
- Kiaušinio baltymai 200 g;
- Ledai 300 g;
- Tryniai 3 vnt.;
- Kukurūzų krakmolas 25 g.
Gaminimas:
Visų pirma paruoškite tešlą eklerams. Norėdami tai padaryti, sumaišykite pieną, vandenį, druską, 5 g cukraus ir 85 g sviesto. Maišydami kaitinkite ingredientus, kol sviestas ištirps.
Mišinį nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite miltus. Tešlą vėl dėkite ant ugnies ir kepkite, kol susidarys rutuliukas, maždaug 2 minutes. Nuolat maišykite tešlą.
Palikite tešlą porą minučių pastovėti, o tada po vieną įmuškite kiaušinius, viską maišydami mentele. Turėtumėte gauti blizgančią, lygią tešlą.
Konditeriniu maišeliu suformuokite eklerus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 10 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po to 25 minutes kepkite juos 180 laipsnių temperatūroje.
Išimkite eklerus iš kepimo skardos, kiekvieno apačioje padarykite 2 skylutes ir leiskite visiškai atvėsti.
Tada puode ištirpinkite vanilinius ledus.
Trynius išplakti su krakmolu ir cukrumi.
Į ištirpusius ledus švelniai įmaišykite į kiaušinių trynių mišinį, tada viską supilkite atgal į puodą. Virkite ant vidutinės ugnies, kol kremas sutirštės.
Sudėkite kremą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele.
Kai kremas bus kambario temperatūros, supilkite likusį sviestą ir plakite iki vientisos masės.
Kremą supilkite į konditerinį maišelį ir užpildykite juo eklerus.