Apsilaižysite pirštus
Sudėtis:
Pienas – 1 puodelis (250 ml).
Sviestas – 100 g
Miltai – 150 g
Druska – žiupsnelis
Kiaušiniai – 4 vnt.
Supilkite pieną į keptuvę, sudėkite sviestą, įdėkite žiupsnį druskos.
Kruopščiai ištirpinkite sviestą ir nenustojant maišyti įpilkite miltus, išmaišykite masę ir nukelkite nuo viryklės.
Tada į masę vienas po kito įmuškite kiaušinius. Aš iš karto įmušiau visus 4 kiaušinius į šiltą tešlą.
Paruošta mase užpildykite konditerijos maišelį ar švirkštą ir išspauskite 10 cm ilgio juosteles ant riebalais išteptos ar kepimo popieriumi įtiestos skardos.
Palikite 5 cm tarp juostelių.
Eklerus kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Neatidarykite orkaitės.
Iškeptuose ekleruose padarykite skylutes ir užpildykite kremu. O viršų apliekite garų vonelėje ištirpintu šokoladu.
Kremas:
400 ml pieno
2 tryniai
1,5 šaukšto miltų
1,5 šaukšto krakmolo
80 g cukraus
vanilinas
Gaminimas:
Mikrobangų krosnelėje pakaitinkite trynius su cukrumi ir vanile, supilkite į pieną ir suberkite miltus, krakmolą.
Gerai išmaišykite ir mikrobangų krosnelėje 3-5 min pakaitinkite didžiausiu galingumu.
Svarbu kas minutę išėmus permaišyti, kad nebūtų gumulėlių
Kremo tirštumas priklauso nuo to, kiek laiko jūs kaitinote kremą, man paruošti truko 4 minutes.
SKANAUS!
Gaminimas: