Labai skanus ir kvapnus apelsinų pyragas, kuris maloniai nustebins visus saldumynų mėgėjus. Išbandykite ir mėgaukitės egzotišku desertu!
Ingredientai:
- Apelsinai – 2 vienetai
- Kiaušiniai – 3 vienetai
- Cukrus – ¾ puodelio
- Aguonos – ½ puodelio
- Viso grūdo miltai – ½ puodelio
- Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Sirupui:
- Apelsinas – 1 vienetas
- Cukrus – ½ puodelio
Gaminimas:
- Apelsinus užpilkite vandeniu ir virkite 15 minučių, tada nupilkite vandenį ir pakartokite procesą dar kartą.
- Leiskite apelsinams šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite juos gana dideliais gabaliukais ir išimkite sėklas.
- Tuomet sudėkite juos į trintuvą ir įpilkite šiek tiek vandens. Sutrinkite iki vientisos masės.
- Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi. Tuomet sudėkite sutrintus apelsinus, aguonas, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai sumaišykite su šaukštu.
- Apvalią kepimo formelę uždenkite kepimo popieriumi ir ten sudėkite apelsinų pyrago tešlą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite pyragą maždaug apie valandą.
- Kol kepa pyragas, pasidarykite sirupą. Pirmiausia nulupkite apelsino žievelę.
- Tuomet išspauskite apelsino sultis į puodelį.
- Įdėkite žievelę į keptuvę su trupučiu vandens ir pavirkite maždaug 5 minutes.
- Tada nupilkite vandenį ir supilkite sultis su cukrumi. Virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami maždaug 3 minutes.
- Išimkite iškeptą pyragą, supjaustykite jį ir patiekdami kiekvieną gabaliuką apipilkite skaniuoju sirupu.
Apelsinų pyragas tikrai nustebins savo kvapnumu visus namiškius. Skanaus!