Italų virtuvės gerbėjai žino, kad džiovinti pomidorai maistui suteikia nepamirštamo skonio. Galite juos naudoti tiek salotose, tiek virtame maiste ir jie bus dar skanesni, nei švieži.
Net paprastas sumuštinis su gardžiu sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais yra nedidelis kulinarinis stebuklas! Pagal šį receptą namuose galėsite labai greitai pasigaminti skanius džiovintus pomidorus!
Klasikinis pomidorų džiovinimo procesas gali atrodyti ilgas ir tai atbaido daugelį namų šeimininkių.
Tačiau šio straipsnio dėka, galėsite juos pasiruošti daug greičiau, naudodami mikrobangų krosnelę!
Jums reikės:
- 500 g pomidorų
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų miltelių
- 1/2 šaukštelio cukraus
- 1/2 šaukštelio druskos
- 100 ml alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Nuplaukite pomidorus, nusausinkite juos su rankšluosčiu.
Supjaustykite didelėmis riekėmis.
Sudėkite pomidorų griežinėlius į lėkštę, pabarstykite druska, cukrumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Įdėkite supjaustytus pomidorus į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite 8 minutes maksimalia galia.
Pomidorų išsiskyrusias sultis supilkite į atskirą indą.
Įdėkite pomidorus atgal į mikrobangų krosnelę dar 7 minutėms.
Tada leiskite jiems atvėsti.
Pabarstykite džiovintu baziliku ir česnaku.
Nupiltas pomidorų sultis sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi.
Visą tai užpilkite ant džiovintų pomidorų.
Džiovinimui mikrobangų krosnelėje naudokite minkštus ir sultingus pomidorus.
Jūs netgi galite juos paruošti žiemai ir pagardinti, pavyzdžiui, itališkomis žolelėmis.
Linkime gero skonio!