Pagal mūsų receptą paruoškite džiovintus pomidorus namuose ir galėsite juos valgyti ištisus metus.
Neįtikėtinas delikatesas, kuris niekada neatsibos!
Paprastas naminių džiovintų pomidorų receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 5 kg pomidorų
- 1 česnako
- Akmens, jūros arba himalajų druskos.
- Čiobrelių arba rozmarinų
- 30 ml aliejaus vienam stiklainiui
- 450 arba 600 ml stiklainių
Gaminimo eiga:
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Sudėkite į dubenį.
Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Pabarstykite pomidorus druska ir čiobreliais.
Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite vieną valandą 200°C temperatūroje.
Likusius pomidorus sudėkite ant didelio padėklo.
Pabarstykite juos druska ir padėkite saulėje, kad išdžiūtų.
Pamirkykite česnakus vandenyje, kad būtų lengviau atskirti odelę.
Supjaustykite juos mažais gabalėliais.
Kruopščiai išplaukite stiklainius.
Tada juos išdžiovinkite.
Į stiklainio dugną sudėkite česnakus ir čiobrelius.
Į pusę stiklainio sudėkite iš orkaitės išimtus karštus pomidorus.
Tada sudėkite česnakus, čiobrelius ir pomidorus.
Galiausiai įdėkite dar vieną česnakų ir čiobrelių sluoksnį.
Į stiklainį supilkite alyvuogių aliejų, sandariai uždarykite dangtelį ir apverskite.
Palikite stiklainius 8-10 valandų.
Pomidorus galite laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje iki vienerių metų.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: