Džiovinti pomidorai tiks kaip skanus garnyras prie bet kokio patiekalo. Sužinokite, kaip juos pasidaryti ir mėgaukitės pomidorais visą žiemą!
Ingredientai:
- pomidorai – 2,5 kg;
- česnakai – 1 vnt.;
- alyvuogių aliejus – 100 ml;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- rozmarinas – 1 arbatinis šaukštelis;
- čiobreliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
- čili pipirai – pagal skonį (nebūtina dėti).
Gaminimas:
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstykite juos druska, cukrumi, rozmarinu ir čiobreliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 1 val.
Tada sudėkite pomidorus į stiklainius, įdėkite česnakų skilteles ir pabarstykite dar žolelių. Įpilkite aliejaus, užsukite dangtelius. Rekomenduojame iš karto pasidaryti bent 7-8 stiklainius. Iš patirties galime sakyti, kad džiovinti pomidorai suvalgomi labai greitai.
Vaizdo įrašas: