Labai paprastas receptas!
Senolių išbandytas receptas, tai tikrai pavyks iš pirmo karto, net ir pradedantiesiems. Ingredientams paruošti prireiks vos 15 minučių, o tada beliks laukti, kol orkaitė atliks didžiąją darbo dalį.
Šios duonos paruošimo paslaptis – paprasta tešla, kurios net nereikia minkyti! Tereikia 7 g sausų mielių atskiesti 500 ml šilto vandens, įberti 550 g viso grūdo miltų, po šaukštelį druskos ir cukraus, ir palikti mišinį valandai. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite apie valandą.
Tada nuimkite maistinę plėvelę. Atkreipkite dėmesį į tešlos konsistenciją: ji turi būti skystesnė nei įprastai. Taip ir turėtų būti.
Po to tiesiog perkelkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.
Kepkite 240 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Receptas vaizdo įraše:
Pagal šį receptą kepama duona visada būna skani ir be jokių netikėtumų: tešla pakyla, o pluta išlieka traški.