Iškepti šią duoną yra labai paprasta. Jei vis kildavo minčių pabandyti išsikepti naminę duoną, jums tikrai patiks šis receptas, kuris nepareikalaus ypatingai didelių pastangų.
Jums reikės:
- 300 gramų kvietinių miltų
- 150 gramų viso grūdo miltų
- 50 gramų sėlenų
- 8 gramų šviežių mielių
- 10 g cukraus
- 10 g druskos
- Mėgstamų prieskonių (nebūtina)
- 20 ml alyvuogių aliejaus
- 300 ml vandens
Kaip gaminti?
Į dubenį supilkite vandenį, suberkite mieles ir cukrų, suberkite druską, abiejų rūšių miltus ir sėlenas. Viską suplakite. Suberkite prieskonius, įpilkite alyvuogių aliejaus.
Plakite maždaug 8 minutes. Susukite tešlą į rutulį ir palikite šiltoje vietoje 1,5 h. Tada pabarstykite miltais, dėkite į maišelį ir per naktį laikykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros, įdėkite duoną į kepimo formą. Po 10 minučių temperatūrą sumažinkite iki 220 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių, kol duona taps auksinės rudos spalvos.
Vaizdo įrašo medžiaga:
Linkime gero skonio!