Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Naminė duona su pilno grūdo miltais ir sėlenomis

Iškepti šią duoną yra labai paprasta. Jei vis kildavo minčių pabandyti išsikepti naminę duoną, jums tikrai patiks šis receptas, kuris nepareikalaus ypatingai didelių pastangų.

Jums reikės:

  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 150 gramų viso grūdo miltų
  • 50 gramų sėlenų
  • 8 gramų šviežių mielių
  • 10 g cukraus
  • 10 g druskos
  • Mėgstamų prieskonių (nebūtina)
  • 20 ml alyvuogių aliejaus
  • 300 ml vandens

Kaip gaminti?

Į dubenį supilkite vandenį, suberkite mieles ir cukrų, suberkite druską, abiejų rūšių miltus ir sėlenas. Viską suplakite. Suberkite prieskonius, įpilkite alyvuogių aliejaus.

Plakite maždaug 8 minutes. Susukite tešlą į rutulį ir palikite šiltoje vietoje 1,5 h. Tada pabarstykite miltais, dėkite į maišelį ir per naktį laikykite šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros, įdėkite duoną į kepimo formą. Po 10 minučių temperatūrą sumažinkite iki 220 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių, kol duona taps auksinės rudos spalvos.

Vaizdo įrašo medžiaga:

 

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---