Puiki ir ypač greitai paruošiama naminė duona, kuri pakyla per 15 minučių ir yra fantastiško skonio.
Šį puikų receptą radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 5 stiklinių miltų, 600-700 g
- 2 šaukštų cukraus, 30 gramų
- 2 šaukštelių druskos, 8 gramų
- 1 šaukšto sausų mielių, 10 gramų
- 400 ml šilto pieno
- 4 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 kiaušinio
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišykite su druska ir šaukštu cukraus.
Šiltame vandenyje sumaišykite mieles ir cukrų.
Jas supilkite į miltus, dar įpilkite aliejaus ir išmaišykite.
Sumaišykite tešlą.
Minkykite ant miltais pabarstyto stalo.
Tešlą padalinkite į 2 dalis.
Iškočiokite vieną dalį ir susukite tarsi ritinį.
Nesusukite iki pat galo.
Tešlos galą supjaustykite juostelėmis.
Dabar užlenkite juosteles ant suvynioto ritinio viršaus.
Perkelkite ant kepimo skardos.
Uždenkite audiniu ir palaukite 15-30 minučių.
Į dubenį įmuškite 1 kiaušinį.
Išplaktu kiaušiniu patepkite duoną.
Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje 25 minutes.
Taip pat galite paruošti ir antrą tešlos dalį.
Linkime gero skonio!