Aromatas pasklis po visus namus, joks kepinys nekvepia taip, kaip šis.
Sudedamosios dalys:
- Virintas vanduo – 0,5 litro
- Šviežios mielės – 50 g
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- Druska – 2 šaukšteliai
- Saulėgrąžų aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušinis – 1 vienetas
- Miltai – 6-7 stiklinės
Gaminimo eiga:
- Sudėkite visus ingredientus į šiltą vandenį ir užminkykite nelipnią tešlą.
- Tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą (forma turi būti dvigubai aukštesnė už tešlos tūrį).
- Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 20 minučių ant stalo, tada vienai valandai įdėkite į šaldytuvą. Iš karto įdėkite duoną į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie valandą.
- Išimkite paruoštą duoną iš orkaitės ir 5 minutes vėsinkite formoje, o po to išimkite, patepkite sviestu ir uždenkite rankšluosčiu.
Gero apetito!