Šis nuostabus patiekalas ypač patiks vyrams. Tai – dešrelių sriuba. Ją pagaminti taip lengva, kad sugebėtų net vaikas. Tačiau patiekalas toks sotus, kad puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Sudėtis
- 2 gabaliukai lydyto sūrio
- 3 bulvės
- 3-4 skiltelės česnako
- 1 morka
- žalumynai pagal skonį
- paprikos ir druskos mišinys pagal skonį
- 150 g rūkytos dešros
- 2 svogūnai
- skrebučiai
Gaminimas
Paruoškite visus ingredientus. Nulupkite daržoves. Susmulkinkite svogūnus, česnako skilteles ir morkas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Paruoštas daržoves apkepkite iki auksinės rudos spalvos.
Nulupkite bulves. Supjaustykite dešrą mažais kubeliais. Į keptuvę suberkite bulves ir dešrą. Kepkite 5-7 minutes.
Dabar puode užvirinkite šiek tiek vandens. Sudėkite ten dešros ir daržovių mišinį. Viską virkite apie 15 minučių.
Lydytą sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kai bulvės išvirs, į sriubą sudėkite sūrį. Susmulkinkite žalumynus. Išjunkite sriubą, kai sūris visiškai išsilydys.
Prieš patiekdami, pridėkite skrebučių ir žolelių.