Nuostabaus kreminio deserto receptas, desertas kaskart gali atrodyti vis kitaip!
Tiesiog pakeiskite sluoksnių eiliškumą arba plaktą grietinėlę papuoškite kakava (arba plaktą grietinėlę sumaišykite su trupučiu kakavos).
Šis „Oreo“ desertas taurėse tikrai patiks net išrankiausiems smaguriams!
Jums reikės:
- 1 pakelio „Oreo“ sausainių
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 600 ml pieno
- 100 g pieniško šokolado
- 1 pakelio kokosinio pudingo
- 600 ml pieno
- 2 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų tarkuoto kokoso
- 100 g kepiniams skirto šokolado
- 100 ml plakamos grietinėlės
Gaminimo eiga:
Susmulkinkite sausainius ir pusę jų kiekio paskleiskite ant taurių dugno.
Pasiruoškite pirmojo kremo ingredientus:
Iš vieno pakelio vanilinio pudingo ir 600 ml pieno paruoškite pudingą.
Nuolat maišydami, įberkite 100 ml konditerinio šokolado bei leiskite jam gerai ištirpti.
Iš karto supilkite į taures ant susmulkintų sausainių ir ant viršaus paskleiskite likusius pusę atidėtų sausainių trupinių.
Antrojo kremo ingredientai:
Kokosų pudingas, 600 ml pieno, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai tarkuoto kokoso – iš kokosų pudingo, pieno ir cukraus pagaminkite pudingą, atidėkite į šalį ir vėliau įmaišykite tarkuotą kokosą.
Ant sausainio trupinių supilkite antrąjį kremo sluoksnį.
Palikite atvėsti maždaug valandai.
Paimkite 100 g konditerinio šokolado, 100 ml plaktos grietinėlės 33% riebumo.
Sulaužykite šokoladą ir sudėkite į dubenėlį ant viryklės.
Pašildykite grietinėlę ir supilkite ant šokolado.
Maišykite, kol šokoladas ištirps.
Į kiekvieną taurę įpilkite šiek tiek šokoladinio glajaus.
Įdėkite taures į šaldytuvą ir leiskite desertui atvėsti bei sustingti.
Galite tiesiog palikti taures tokias, kokios jos yra, arba jas papuošti grietinėle ir „Oreo“ sausainiais.
Taip pat galite į plaktą grietinėlę įmaišyti šiek tiek kakavos.
Iš šio recepto galima pagaminti 6 taures deserto.
Paruoštą desertą galite papuošti „Oreo“ sausainiais.
Linkime gero skonio!