Skaniausius ir neįprasčiausius desertus galima paruošti iš paprasčiausių ingredientų. Nepaisant mažų kaštų ir lengvo paruošimo, tokie desertai užkariauja visų šeimos narių širdis. Vieną tokį siūlome ir šiandien.
Sudėtis
- 800 g morkų
- 275 g cukraus
- 50 g graikinių riešutų
- 160 g sausainių
- kokoso drožlių
Paruošimas
Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Perkelkite į keptuvę ir suberkite cukrų. Gerai išmaišykite.
Keptuvę uždėkite ant silpnos ugnies ir kaitinkite morkas po dangčiu, nuolat maišydamas, kol beveik visa drėgmė išgaruos. Po to nuimkite dangtį ir toliau kepkite morkas, kol drėgmė visiškai išgaruos. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite morkas visiškai atvėsti.
Graikinius riešutus sutrinkite trintuvu. Taip pat sumalkite ir sausainius.
Sumaišykite atvėsusias morkas su riešutais ir sausainiais. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus. Pusę morkų masės uždėkite ant maistinės plėvelės, apibarstytos kokosu, ir suformuokite dešrelę.
Suformuokite antrą dešrelę.
Kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, o tada jau bus galima pjaustyti ir ragauti.