Ar namuose turite kondensuoto pieno ir migdolų ar kitų riešutų?
Išbandykite šį gardų desertą, kurį galite paruošti labai greitai ir be jokios orkaitės.
Rezultatas – neįtikėtinai skanus saldumynas, kuris patiks visiems!
Lengvas receptas prie kavos ir arbatos, ar netikėtai užklydusiems svečiams, kurį radome „YouTube“ kanale.
Viso deserto pagrindą sudaro du ingredientai – saldintas sutirštintas pienas ir migdolai. Mūsų šalyje šis skanėstas yra labai mėgstamas.
Jums reikės:
- 1 skardinės kondensuoto pieno
- 200 g migdolų
- 20 g sviesto
- 100 g šokolado
Jei neturite šokolado, galite naudoti 3 valgomuosius šaukštus kakavos.
Papuošimui:
- Smulkintų riešutų
- Kokosų drožlių
- Kakavos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite migdolus.
Neluptus migdolus suberkite į puodą su vandeniu ir pastatykite ant ugnies.
Virkite 3 minutes.
Po to nuimkite nuo kaitros, nusausinkite migdolus ir leiskite jiems trumpam nuvarvėti.
Tada tiesiog nuimkite luobelę.
Jei naudojate migdolus be luobelės, šį žingsnį, žinoma, praleiskite.
Supilkite kondensuotą pieną į puodą ar keptuvę storesniu dugnu.
Sudėkite šokoladą arba kakavą ir leiskite jiems ištirpti.
Virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.
Kai mišinys sutirštės, sudėkite susmulkintą sviestą.
Maišykite, kad sviestas ištirptų.
Dabar į mišinį įmaišykite migdolus.
Ant darbinio paviršiaus paklokite kepimo popierių.
Sukrėskite masę ant popieriaus ir suformuokite ritinėlį.
Suvyniokite į kepimo popierių, palikite, kad atvėstų – jis turi sukietėti.
Tada tiesiog išvyniokite ir patiekite.
Galite klasikiniu būdu supjaustykite griežinėliais.
Saldų vyniotinį galite apvolioti kokosų drožlėse, smulkintuose riešutuose arba apibarstykite kakava.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: