Paruoškite neįtikėtiną grietinėlės desertą, kuris savo gardžiu skoniu pakerės visus gurmanus. Greitai paruošiamas ir lengvas desertas, paruošiamas vos per kelias minutes, be kiaušinių ir miltų.
Skanus kreminis desertas pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą.
Jums reikės:
- 180 g sausainių
- 80 g sviesto
- 100 g vandens
- 30 g želatinos
- 300 g vyšnių (šaldytų)
- 60 g cukraus pudros
- 400 g kreminio sūrio (maskarponės sūrio)
- 80 g cukraus pudros
- 120 ml plakamos grietinėlės (33%)
Gaminimo eiga:
Iš pradžių dubenyje labai smulkiai susmulkinkite sausainius.
Į sausainius įpilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite mentele.
Sudėkite paruoštą masę į apvalią kepimo formą, kurios kraštuose įdėkite acetatinę juostą. Sausainius stiklinės pagalba gražiai prispauskite prie dugno ir padėkite į šaldytuvą.
Į dvi stiklines įpilkite vandens, suberkite želatiną ir išmaišykite. Palikite kuriam laikui.
Į atskirą puodą įpilkite vandens, suberkite cukrų bei šaldytas vyšnias.
Gerai išmaišykite elektriniu panardinamu maišytuvu.
Vyšnių mišinį kaitinkite puode, kol jis taps karštas (neturi užvirti).
Sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite mentele.
Į kitą didesnį dubenį sudėkite kreminį sūrį.
Suberkite cukrų, grietinėlę ir išmaišykite.
Viską išplakite su maišytuvu.
Plakdami supilkite ištirpintą želatiną. Taip paruošite baltąjį kremą.
Ant sausainių tešlos pakaitomis sudėkite 4 valgomuosius šaukštus vyšnių želatinos ir baltojo kremo.
Mišinį kepimo formoje išmaišykite ilgu mediniu pagaliuku, kad gautumėte skirtingus kremo ir vyšnių uogienės raštus.
Padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
Išėmę iš šaldytuvo, nuimkite formą bei acetatinę plėvelę ir patiekite ant stalo
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: